Can the visiting team bring its own doctor and physio?
Rule- South Africa
- PSL
- NSL Handbook
- IFAB Laws of the Game
- Sports medicine
- Concussion
- Senior
- 2026/27
- Team doctors
Yes. NSL Handbook Rule 14.11.6 says a visiting club is not prevented from having its own team doctor, physiotherapist or paramedic at the match. The home club remains responsible for providing all the required medical personnel, equipment and services under Rule 14.11.
Any visiting medical staff who sit on the bench count towards the bench limits: 5 club officials on the bench plus 2 on the extra seats, all holding registration cards and listed on the team sheet (Rules 12 and 16.2). Under Rule 14.11.10, all medical personnel must be registered with the HPCSA (or the Allied Health Professions Council for chiropractors), carry current registration cards at the match, and hold medical indemnity.
Added 22 Oct 2026