Can I use headphones in a road race?
Rule- South Africa
- Athletics South Africa
- ASA Rules 2024 onwards
- World Athletics rules
- Road running
- All ages
- 2026
- Runners
No. For safety reasons, ASA Rule 33.10.6 does not allow personal music players or any other device with headphones in road races. Anyone using one is not eligible for individual or team prizes and may be disqualified without a warning.
The same ban applies in trail races (ASA Rule 36.8.4).
Added 22 Oct 2026