Can I race on an e-bike?
Rule- South Africa
- Cycling South Africa
- Road cycling
- Youth racing
- U11 to U17
- 2026
- Riders
No. Under section 41 of the Cycling SA Road Cycling Handbook 2026:
- E-Road Bike events are open only to riders aged 19 and over (including masters categories), so youth riders can't enter them.
- Unless you are entered in an e-bike category, you may not use an e-bike on any part of the course, including during your warm-up. A rider found using an e-bike for racing in a racing category will be disqualified, fined and sanctioned.
Added 22 Oct 2026