Are studded tires allowed?
Rule- Canada
- Cycling Canada
- Mountain bike
- U13
- Masters
- 2026
- Riders
Screws or other homemade methods of studding or spiking a tire are not permitted.
Studded tires are permitted on fatbikes in cross-country style competitions under these conditions:
- Studs may stand a maximum of 3 mm proud of the tire tread.
- The tire must be a pre-studded factory fatbike tire, or use aftermarket studs designed specifically for bicycle use.
Source: Cycling Canada 2026 Companion Guide, Part IV, Chapter 1 (Conduct of riders).
Added 25 Oct 2026