Can I play up a level or on more than one team?
Rule- USA
- USTA League
- Adult Division
- 18 and over
- NTRP
- 2026 rules
- Players
- Playing up: you may play up to one NTRP level higher than your current level (Reg. 1.04G(5)). You can never play below your valid rating.
- Same level, same age group, same local league: only one team per season. Where levels are split into flights, you can't play in more than one flight (Reg. 1.04G(2)).
- Same level and age group in separate local leagues: allowed if your section approves (Reg. 1.04G(3)).
- More than one level in the same age group and local league: only if your section authorizes it (Reg. 1.04G(4)).
- Adult and Mixed: you may play in both divisions in the same season (Reg. 1.04G(1)).
If you play on multiple teams, you automatically waive the minimum rest between matches, though the Recovery Rule still applies (Reg. 2.03A(2)a). Your section may set stricter rules.
Added 21 Oct 2026