What is the two-bounce rule?
Rule- USA
- USA Pickleball
- Recreational play
- League play
- All ages
- Doubles and singles
- 2026 rules
- Players
The serve and the return of serve must each bounce before being hit (Rule 10.A):
- The receiver must let the serve bounce.
- The serving team must let the return of serve bounce.
Hitting either one out of the air is a fault against the team that hit it. After those two bounces, players may volley or play off the bounce, subject to the kitchen rules.
A ball must always be returned before it bounces a second time (Rule 10.B).
Added 21 Oct 2026