When do we change ends?
Rule- England
- Table Tennis England
- ITTF Laws
- Local leagues
- Open age
- 2026/27
- Players
Under Law 2.13.7:
- After each game, players swap ends: whoever started a game at one end starts the next game at the other.
- In the last possible game of the match (for example the 5th game of a best-of-five), players also change ends when one player or pair first reaches 5 points.
Service alternates by game too: whoever served first in one game receives first in the next. In the last possible game of a doubles match, the receiving pair also swap their order of receiving when one pair first reaches 5 points.
Added 21 Oct 2026