How often does the serve change?
Rule- England
- Table Tennis England
- ITTF Laws
- Local leagues
- Open age
- 2026/27
- Players
Under Law 2.13.3:
- Every 2 points, the receiving player or pair becomes the serving player or pair, until the end of the game.
- At 10-all, or once the expedite system is in operation, the order stays the same but each player serves for only 1 point in turn.
Who chooses first is decided by lot. The winner chooses to serve, receive or start at a particular end, and the other player gets the remaining choice. Whoever served first in one game receives first in the next.
Updated 21 Oct 2026