What stamp must my bowls have for national competitions?
Rule- England
- Bowls England
- Laws of the Sport of Bowls
- Crystal Mark Fourth Edition
- Flat green bowls
- Outdoor
- 2026
- Players
- Open age
Under Appendix G of Bowls England's 2026 Rules and Regulations:
All rounds before the National Finals (including county finals, early and All-England rounds of national events, and Inter-County competitions):
- Every bowl must have a clearly legible stamp with an expiry date of 1985 or later.
- All your bowls must be from the same set (Law 2.4 of the Laws of the Sport).
- Cub and junior bowls do not need a stamp.
- With no umpire present, opponents check each other's date stamps.
- To challenge an opponent's bowls on bias, you follow Laws 52.4 and 52.5 and lodge a £50 fee.
National Finals:
- Bowls must carry a stamp meeting Law 53, and a World Bowls Ltd stamp dated 2026 or later is valid.
Bowls that do not meet the requirement may not be used (Sanction L).
Updated 21 Oct 2026