Can a team call a 30-second time-out after a goal?
Rule- USA
- NFHS
- High school
- Grades 9-12
- Varsity
- NFHS rules
- 2026-27 season
- Officials
Yes. Under Rules 4-7-1 and 4-13 (changed for 2026-28), either the offense or the defense may call a 30-second time-out after a goal is scored.
Previously, the team on defense could only call a full time-out after a goal, not a 30-second one. The defense can now call either.
Added 21 Oct 2026