Which suits and tape can my 12 and unders wear?
Rule- USA
- USA Swimming
- Age group swimming
- 18 and under
- 2026 rules
- Coaches
Tech suits: no technical suit may be worn by a 12 and under athlete at any sanctioned, approved or observed meet, except at Junior Nationals, the U.S. Open, National Championships and Olympic Trials (Article 102.8.1F). A technical suit is:
- any suit with bonded or taped seams, or
- any suit with woven fabric that extends past the hips.
Woven suits with sewn seams that stop at the hips, and knit suits with sewn seams that stop at the knees, are fine.
Tape and devices (2026 amended 102.8.1E):
- Therapeutic elastic tape is prohibited.
- For an injury, you may tape together no more than two fingers or toes. Any other tape needs the Referee's approval.
- Data-collection devices are allowed, but they can't transmit data, sounds or signals to the swimmer or help their speed.
Other rules: one suit only (one set of modesty undergarments is allowed in age group meets), no more than two caps, and no arm or leg bands.
Added 21 Oct 2026