Can the referee card me or my assistant coaches?
Rule- USA
- US Youth Soccer
- Under 14
- Club soccer
- IFAB Laws of the Game 2026/27
- 2026-27 season
- Coaches
Yes. Under Law 5, the referee takes action against team officials (coaches and other staff named on the team list) who don't act responsibly. The referee can:
- give a warning
- show a yellow card (caution)
- show a red card, sending the official away from the field and its immediate surrounds, including the technical area
If the referee can't tell who on the bench committed the offense, the senior coach present in the technical area gets the sanction.
The referee's authority covers the whole match, including halftime. Anything that happens before, during or after the game goes in the referee's match report to the competition authorities.
Added 21 Oct 2026