What if a pitcher reaches the daily limit in the middle of a batter's at-bat?
Rule- Australia
- Baseball Australia
- Little League
- Pitching rules
- Tournaments
- Ages 9-16
- Junior baseball
- 2026
- Coaches
The manager must remove the pitcher when they reach the limit for their age group, but if the pitcher reaches the limit while facing a batter, they may continue to pitch until one of these happens:
- The batter reaches base.
- The batter is put out.
- The third out is made to complete the half-inning or the game.
- The pitcher is removed from the mound before the batter completes their at-bat.
The same exception applies in Senior League. The removed pitcher may stay in the game at another position.
Source: Baseball Australia Little League Tournaments Manual 2026 (Tournament Rule 4.d).
Added 24 Oct 2026