How many times can I visit the mound before the pitcher must come out?
Rule- Australia
- Baseball Australia
- Little League
- Pitching rules
- Tournaments
- Ages 9-16
- Junior baseball
- 2026
- Coaches
A manager or coach needs the umpire's permission to leave the dugout. A manager or coach who is granted a time out to talk to any defensive player is charged with a visit to the pitcher.
- You may visit once in an inning, but on the second visit in that inning the pitcher must be removed as a pitcher.
- You may visit twice in a game, but on the third visit the pitcher must be removed as a pitcher.
- The rule applies to each pitcher who enters a game.
Source: Baseball Australia Little League Tournaments Manual 2026 (Tournament Rule 7).
Added 24 Oct 2026