Can we use a courtesy runner for the pitcher or catcher?
Rule- Australia
- Baseball Australia
- Little League
- Pitching rules
- Tournaments
- Ages 9-16
- Junior baseball
- 2026
- Coaches
In Little League, Intermediate League and Junior League tournament games, a team may use a courtesy runner for the catcher and/or the pitcher of record when there are two outs. With continuous batting, the courtesy runner must be the player in the batting order who made the last out.
Senior League instead has a special pinch-runner rule: twice a game, but not more than once per inning, a team may use a player who is not in the batting order as a special pinch-runner for any offensive player.
Source: Baseball Australia Little League Tournaments Manual 2026 (Tournament Rule 3.d).
Added 24 Oct 2026