Can I operate a watch and a button at the same time?
Rule- USA
- USA Swimming
- Swim meets
- All ages
- Timing
- 2026 rules
- Timers
Yes, if they're different devices. A lane timer may run one watch and one button at the same time, but not two of the same device (two watches or two buttons) (Article 102.16.3).
Only hand-held, battery-powered digital watches designed for timing may be used for manual timing (102.23.2C).
Added 21 Oct 2026