When should the shot clock displays be turned off?
Rule- Canada
- Ringette Canada
- Ringette
- Shot clock
- Scoresheet
- Off-ice officials
- 2026-27
- Timekeepers
The shot clock display units should be turned off when there is less time remaining in the period than there is on the shot clock. If the display units cannot be turned off, the shot clock should be reset to thirty seconds and stopped.
Two identical display units are required, one in each end zone. If the two displays show different times during a stoppage in play, the shot clock is reset to thirty seconds.
Source: Ringette Canada Official Rules and Case Book 2025-2027, rules 24.2.a, 24.3.d(7) and 24.3.h.
Added 25 Oct 2026