How many team officials must and can be on the bench?
Rule- Ontario
- Ontario Soccer
- Youth soccer
- U14-U18
- 2026-27
- Team officials
- Team managers
- Operational Procedures
- Minimum: every youth team, regardless of the competition, must have at least one registered team official on the bench at all times.
- If nobody is there: if a team has no registered team official on the bench before the game or at any time during it, the game is abandoned and the result is awarded to the opposition.
- Maximum: no more than five team officials can be on the bench for any given match.
Each person on the bench must be a registered team official (head coach, assistant coach, team manager, assistant manager, club head coach, technical director or technical staff such as a goalkeeper coach or athletic therapist) who meets the certification requirements for the age division and classification.
Source: Ontario Soccer Operational Procedures 2026-27, Section 8 (Coaches), Procedure 3.0, 3.3 to 3.5, and Section 1, Procedure 1.0, definition 1.125.
Added 25 Oct 2026