Who must wear blackened goggles?
Rule- South Africa
- Swimming South Africa
- Para swimming
- World Para Swimming rules
- Classification
- All ages
- 2025/26
- Swimmers
Under World Para Swimming Rule 11.8.8, swimmers in sport classes S11, SB11 and SM11 must wear opaque (blackened-in) goggles in competition, unless they have prosthetics in both eyes.
- If your facial structure won't support goggles, you must cover your eyes with an opaque covering instead.
- Goggles are checked at the finish of the event.
- If the goggles accidentally fall off during the dive or break during the race, you are not disqualified.
Added 22 Oct 2026