Who is eligible to represent a school at an OFSAA championship?
Rule- Ontario
- OFSAA
- High school sport
- Grades 9-12
- 2026-27
- Student-athletes
- Eligibility
- Transfers
To represent a school at an OFSAA championship, an OFSAA-sanctioned event or a sanctioned event outside Ontario, you must:
- Be eligible under the by-laws, regulations and playing regulations of the Association your school belongs to.
- Be certified as eligible by your school principal.
- Meet the age requirement for your category (Senior, Junior or Novice).
- Be in Grades 9 to 12.
- Be eligible under the OFSAA Transfer Policy.
- Be within five consecutive years of entering Grade 9.
- Have the required forms signed (release of liability, rules of behaviour, concussion confirmation).
You must also be taking enough courses (see the course load question). Any suspension or disciplinary action in Association play is carried forward into OFSAA competition.
Source: OFSAA Regulations (September 2026), Regulation E, Section 4.
Added 25 Oct 2026