How many levels and tests can I ride in one competition or day?
Rule- Australia
- Equestrian Australia
- Dressage
- Ages 8+
- 2026
- Riders
- EA National Dressage Rules
In Official Competitive competitions:
- A horse and rider combination may enter a maximum of 2 consecutive levels (for example Novice and Elementary, or Elementary and Medium).
- A maximum of 3 EA tests in one day (including Official, Participation, Freestyle and Young Horse tests).
- A maximum of 2 FEI tests in one day (including Freestyles).
- A horse may only be entered and compete once in each Competitive or Participation competition, including a Hors Concours (HC) entry.
- A change of rider after entries close must be notified in writing to the Organising Committee no later than 40 minutes before the start of the competition. The rider cannot be changed if another rider has ridden the horse that day, in warm-up or in a competition.
- A horse may only be ridden by one rider for the entire event, except for promotional competitions.
Source: EA National Dressage Rules 1 January 2026, rules 4.2, 4.8.3 and 4.13.
Added 24 Oct 2026