Can I race in a category other than my own?
Rule- Canada
- Cycling Canada
- Youth road racing
- U13
- U15
- U17
- 2026
- Riders
- Parents
Yes, with permission. You need a letter of permission from your provincial association and must show it at registration. All upgrading must be approved by the provincial association for provincial races, and by Cycling Canada for nationally sanctioned competitions.
In Quebec, a rider from another province cannot race in a different age category unless they have a letter from Cycling Canada or the upgrade has been approved by the Quebec federation.
Source: Cycling Canada 2026 Companion Guide, Part I, Chapter 1 (table of road categories).
Added 25 Oct 2026