Are there wheel rules for youth riders on the track?
Rule- Canada
- Cycling Canada
- Youth road racing
- U13
- U15
- U17
- 2026
- Riders
- Parents
Yes. In track cycling, youth categories (U17, U15 and U13) may not use disc wheels (maximum rim depth 40 mm) or carbon wheels.
Source: Cycling Canada 2026 Companion Guide, Part I, Chapter 3 (Equipment, track cycling).
Added 25 Oct 2026