What must the referee report on the game sheet or an incident report?
Rule- Canada
- Lacrosse Canada
- Box lacrosse
- Playing rules
- 2026-28
- Referees
Rule 4.1.10 says the referee reports in detail, on the game sheet or a special incident report, to the Official in Chief of the event:
- when a stick or part of a stick is thrown outside the playing area;
- every obscene gesture made by anyone involved in the playing or conduct of the game (a participant, or an official of either team or of the league) that the referee saw or that was brought to their attention by a game referee or official;
- any altercation between a spectator and a player or non-playing team member;
- every infraction assessed as a match, a game misconduct or a gross misconduct.
A forfeit for failing to start or return to play (Rules 5.5.1 and 5.5.2) must also be reported on the game sheet or a special incident report.
Source: Lacrosse Canada copy of the World Lacrosse 2026-28 Box Lacrosse Official Playing Rules, https://lacrosse.ca/wp-content/uploads/2026/02/WL-26-28-Box-Rule-Book_Feb26.pdf
Added 25 Oct 2026