What if the appointed referee or linesperson does not turn up?
Rule- Canada
- Hockey Canada
- Playing rules
- Officiating
- All divisions
- 2026-27
- Playing Rules 2026-2028
- Referees
The managers or coaches of the two teams agree on temporary referees and linespersons.
- Temporary officials may be any Hockey Canada certified officials present, including players, team officials or spectators.
- If no certified official is present, each team may appoint one team official or player to act as a temporary official.
- Temporary officials must wear at least skates, a helmet and a facial protector (visor).
- If the regularly appointed officials arrive during the game, they replace the temporary officials immediately.
- If an appointed linesperson cannot start or finish the game, the referee in charge may appoint another in their place if necessary.
Source: Hockey Canada Playing Rules 2026-2028, Rule 5.2 (k) to (m). https://cdn.hockeycanada.ca/hockey-canada/Hockey-Programs/Officiating/Downloads/2026-28-hc-rulebook-e.pdf
Added 25 Oct 2026