Do I have to wear goggles?
Rule- USA
- NFHS
- NFHS rules
- High school (grades 9-12)
- Varsity
- Field hockey
- 2026 rules
- Players
Not under the NFHS rule itself. Since 2020, NFHS Rule 1-6-5 says goggles may be worn by all field hockey players, so they're optional.
- If you wear eye protection, it must be permanently labeled as meeting the ASTM F2713 standard for field hockey at the time it was made.
- Your state association, school or parents can still require goggles, so a goggle requirement may apply even though the NFHS rule is optional.
- The NFHS notes there's no NOCSAE standard for field hockey goggles, and that ASTM F2713 eyewear isn't protective against a direct hit from the ball in testing.
Before 2020, all field players had to wear ASTM F2713 eyewear.
Added 21 Oct 2026