Must wheelchair curling teams be mixed gender?
Rule- Canada
- Curling Canada
- World Curling
- Wheelchair curling
- Para sport
- 2026-27
- Players
Yes, for World Curling wheelchair competitions (rule R14(f)): each on-ice team must have four players delivering stones and must be made up of both genders at all times during games. A team that breaks this rule forfeits the game.
The same applies to the Last Stone Draw: if a team has 4 players of one gender on the ice during the LSD, the results are recorded at the maximum distance (C8(b)).
Wheelchair Mixed Doubles teams are two players, one male and one female (R15(a)).
Source: World Curling Rules of Curling, 1 September 2026, rules R14(f) and R15(a), and Rules of Competition C8(b).
Added 25 Oct 2026