Is sweeping allowed in wheelchair curling?
Rule- Canada
- Curling Canada
- World Curling
- Wheelchair curling
- Para sport
- 2026-27
- Players
No. Rule R14(d) states that sweeping is not permitted in wheelchair curling. Sweeping is also not allowed in the Last Stone Draw in wheelchair curling (C8(b)), and wheelchair mixed doubles has no sweeping at any time (R15(b)).
If a delivery violation occurs, including a sweeping violation under R14(d), the delivered stone must be removed from play and any displaced stones are replaced by the non-offending team to their positions before the violation (R14(e)).
Source: World Curling Rules of Curling, 1 September 2026, rules R14(d), R14(e) and R15(b), and Rules of Competition C8(b).
Added 25 Oct 2026