What must I wear and not wear to play?
Rule- Australia
- Touch Football Australia
- Rules of Touch
- FIT 5th Edition
- All ages
- 2020
- Players
- Players wear matching team uniforms: a shirt, singlet or other item approved by the competition, shorts and/or tights, and socks.
- Every player has a unique number at least 16 cm high on the back of the playing top, with no more than two digits.
- Hats or caps are allowed if they are safe and meet the national body's regulations.
- Safe footwear is required. Light leather or synthetic boots with soft moulded soles are allowed. Shoes with screw-in studs are not to be worn by any player or referee.
- No jewellery, chains, identification bands or similar items that may be dangerous. Anything that cannot be removed is taped to the referee's satisfaction.
- Long (beyond the finger flesh when viewed from the palm) or sharp fingernails are not allowed.
- Spectacles or sunglasses are allowed if safe and securely attached. Sport monitoring equipment and medical supports such as knee or ankle braces are allowed if the competition's controlling body considers them not dangerous.
- The ball must not be hidden under player attire.
Source: FIT Playing Rules 5th Edition, rules 3 and 4.
Added 24 Oct 2026