What happens if a player is over age?
Rule- Australia
- Softball Australia
- National Championships
- Under 14-Under 18
- 2027
- Players
- Fast pitch
From the 2027 Australian Championship Regulations (section 7):
- A state team seeking an exemption for an over-age player must apply in writing to Softball Australia's Events Coordinator (or acting). The team manager must have a copy of the approval at the event.
- States verify their players' ages after players complete the online registration form.
- The penalty for a non-approved over-age player taking part is forfeiting every game the player participates in, whether on the diamond or on the bench.
Added 24 Oct 2026