Can pitchers walk a batter on purpose?
Rule- Australia
- Softball Australia
- National Championships
- Under 14-Under 18
- 2027
- Players
- Fast pitch
From the 2027 Australian Championship Regulations (rule 19.1.1):
- Under 18 and Under 16: each team may use the intentional base on balls rule only once per game.
- Under 14: the intentional base on balls rule is not used. The pitcher must pitch four balls to the catcher if required (rule 34.6).
Added 24 Oct 2026