Can I strip or punch the ball out of a runner's hands?
Rule- USA
- NFHS
- High school
- Grades 9-12 (ages 14-18)
- Girls flag football
- NFHS rules
- 2026-27 season
- Players
No. Under Rule 9-7-4 (revised for 2026-27), a ball in a player's possession can't be batted, stripped, or attempted to be stripped by punching, striking or grabbing the ball, by a player of either team.
Go for the flag, not the ball.
Added 21 Oct 2026