Can an injured player stay on the bench?
Rule- Canada
- Hockey Canada
- Female hockey
- U7 to Senior Female
- 2026-27
- Players
- Playing Rules 2026-28
Yes. In Minor and Female hockey, a player who is registered to a team roster but cannot play in a game because of injury is permitted to take a position on the bench during the game, as long as she is listed as a player in uniform on the official game report and wears the minimum equipment: a BNQ-certified throat protector (minor and female), and a CSA-approved helmet and CSA facial protector, in line with the requirements for her registered category of play (Rule 2.2(m)).
Source: Hockey Canada Playing Rules 2026-2028, Rule 2.2(m).
Updated 25 Oct 2026