Can my child wear jewelry, sunglasses or glasses while playing?
Rule- USA
- Little League Baseball
- Major Division
- League age 9-12
- 12 and under
- Regular season
- 2026 rules
- Parents
- Jewelry is allowed, but the umpire will have it removed if it could cause injury, whatever it's made of (Rule 1.11(j)). Medical alert jewelry is allowed.
- Hair beads and other hard hair items are allowed.
- Sunglasses are allowed, including worn on the cap.
- Glasses: Little League's safety code encourages parents of players who wear glasses to provide safety glasses.
Added 21 Oct 2026