Can my child diet or cut weight for a weigh-in?
Rule- Canada
- Wrestling Canada Lutte
- Youth wrestling
- U15
- U17
- U19
- 2026
- Parents
No. Under the WCL Code of Conduct and Ethics, dieting and other weight control methods are not permitted for athletes 17 years of age and younger.
- Athletes: the penalty is immediate elimination from the event without placement.
- Coaches: a coach who assists or promotes this type of weight loss is barred from the competition site for the rest of the event, followed by a disciplinary review.
- Enforcement: the WCL Representative and the CAWO Representative at the event have primary responsibility for enforcement.
Source: Wrestling Canada Lutte Rulebook, effective March 1, 2026, Article 6 warning.
Updated 25 Oct 2026