Can my child play up a division or fill in for another team?
Rule- Québec
- Canada
- Hockey Québec
- Minor hockey
- M9
- Ages 7-8
- 2025-26
- Parents
Playing up: a player in the last age year of M7 or M9 may play in a higher division, within the highest class of their recruitment territory. The association must file a written evaluation of the player with the region and get the region's authorization. The player's skill level must be considered so they are placed in the matching class.
Affiliated players (marked J.A. on the game sheet): an M9 affiliated player cannot play if the team dresses every player on its registration, except a team with seven or fewer players plus one goalie. That team may use affiliated players at any time to reach the recommended eight players. Eligibility follows a table in the regulations that reads left to right: M9 A is followed by M9 B, C, D and M7; M9 B by C, D and M7; M9 C by D and M7; M9 D by M7. M7 affiliated players must be placed in the class that matches their skill level.
Source: Hockey Québec administrative regulations 2025-26, articles 6.5.1 to 6.5.3.
Updated 25 Oct 2026