How do I record scores on the card during a singles game?
Rule- Australia
- Bowls Australia
- Laws of the Sport of Bowls
- Crystal Mark 4th Edition
- Singles
- Markers
- 2026/27
- All ages
When each end has been completed, the marker must (law 42.3):
- Record the score on the score card.
- Tell the players the running totals of the scores, if scoreboards are not being used.
- Remove the mat used during the previous end from the rink, if necessary.
Before recording, make sure the players have agreed the number of shots. The shots are decided by the nearest bowl or bowls to the jack that are nearer than the opponent's nearest bowl, and the players must be told (or have signalled to them) the number scored (law 22).
A tied end scores no shot for either player. It is declared tied and must still be recorded on the score card as a completed end (law 24.2).
A dead end is not counted as a completed end, and is replayed (law 20).
Added 24 Oct 2026