Who is allowed inside the playing enclosure?
Rule- New South Wales
- NSWRL
- Community rugby league
- All ages
- 2026
- Ground managers
- Volunteers
Under NSWRL Policy 4.36, it is a breach of the rules for any spectator or unauthorised person to be inside the spectator fence, rope or barrier at any Community Rugby League ground without the approval of the ground manager. Only these people are authorised:
- Players actively involved in the current fixture.
- The coach, trainers and manager of each team.
- Approved medical support personnel.
- Club officials or representatives authorised to perform crowd and ground control (the ground manager or managers).
- Referees, approved touch judges and Referee Appointment Board representatives.
- Authorised people who have been given authority by the ground manager or have a legitimate reason to be there (for example an unofficial touch judge).
If the ground manager refuses to support a person being inside the fence, rope or barrier, that person must leave immediately. Anyone refused entry may complain to the League Administrator.
The home club ground manager should know who the authorised people are and tell the League Crowd and Grounds personnel or the League Administrator on request. Injured players from a participating team, and unregistered non-participants, are not allowed inside the playing enclosure or at team benches (Policy 4.33).
Added 24 Oct 2026