Can a team pull its goalkeeper in regular-season overtime?
Rule- Canada
- NHL
- Professional hockey
- Playing rules
- 2026-27
- Fans
Yes. A team may pull its goalkeeper for an extra skater in the overtime period. If that team loses the game while the goalkeeper is out, it forfeits the automatic point it gained from the tie at the end of regulation. The exception is when the goalkeeper was removed because of a delayed penalty against the other team.
Once the goalkeeper has been removed for an extra attacker in regular-season overtime, he must wait for the next stoppage of play before returning. He cannot change on the fly. If he does, a bench minor penalty is assessed for having an ineligible player.
Source: NHL Official Rules 2026-2027, Rule 84.2.
Added 25 Oct 2026