What happens if the replays are inconclusive?
Rule- Australia
- ICC
- Cricket Australia
- DRS
- Men's Test cricket
- Playing Conditions Oct 2026
- 2026/27
- Fans
If, despite the available technology, the third umpire cannot decide with a high degree of confidence whether the original on-field decision should be changed, they report that the replays are "inconclusive" and the on-field decision stands. The third umpire does not give answers conveying likelihoods or probabilities.
Source: ICC Men's Test Match Playing Conditions (effective from October 2026), Appendix D, paragraph 3.3.6.
Added 24 Oct 2026