Is there a distance limit on lbw reviews of Not out decisions?
Rule- Australia
- ICC
- Cricket Australia
- DRS
- Men's Test cricket
- Playing Conditions Oct 2026
- 2026/27
- Fans
Yes. When a Not out lbw decision is reviewed and the ball-tracking shows the ball was Hitting, the point of first interception was In Line, and the ball landed In Line or Outside Off, the on-field decision still stands (Not out) if either of these applies:
- the point of first interception was 300 centimetres or more from the stumps; or
- the point of first interception was more than 250 centimetres but less than 300 centimetres from the stumps, and the distance between the point of landing and the point of first interception was less than 40 centimetres.
Source: ICC Men's Test Match Playing Conditions (effective from October 2026), Appendix D, paragraph 3.4.6.4.
Added 24 Oct 2026