Can a lost review be given back if the technology fails?
Rule- Australia
- ICC
- Cricket Australia
- DRS
- Men's Test cricket
- Playing Conditions Oct 2026
- 2026/27
- Fans
Yes, in limited cases. An Unsuccessful Player Review may be reinstated by the ICC Match Referee, at their sole discretion, if the review could not properly be concluded because of a failure of the technology. The decision is final and is communicated to both teams once the facts are known.
It is not reinstated if the correct decision could still have been made using the other available technology, or if the technology worked as intended but the evidence was inconclusive.
Source: ICC Men's Test Match Playing Conditions (effective from October 2026), Appendix D, paragraph 3.6.8.
Added 24 Oct 2026