What can a sent-off or suspended player or coach do on match day?
Rule- Australia
- Football Australia
- A-League Men
- Disciplinary Regulations
- 2026/27
- Fans
Sent-off player: must go straight to the club's dressing room, must not enter the field, its surrounds or the Technical Area for the rest of the match, and must stay in the dressing room (or a secure area in the venue, if the venue provides one). For one hour after the match the player must not speak to the broadcaster or other media for broadcast, including post-match press conferences and TV or radio interviews.
Sent-off team official (for example a coach): if the venue allows, is escorted to a secure area such as a coach's box to watch the rest of the match, and cannot enter the field, its surrounds, the Technical Area or dressing rooms. The same one-hour media ban applies. A club doctor or physio who is sent off may stay in the Technical Area if the club has no other medical person available.
Suspended participant: on the day of the match cannot enter the field, Technical Area, player race, dressing rooms or other areas where participants assemble, cannot sit in a venue area reserved for participants, and cannot speak to broadcast media from two hours before kick-off until one hour after the match.
Exception: after a match with a post-match presentation, such as the championship trophy presentation, a sent-off or suspended participant may go onto the field to take part, unless Football Australia decides otherwise.
Source: A-Leagues Disciplinary Regulations 2026/27 Season, clauses 6.7, 8.7, 8.8, 15.2 and 15.3.
Added 24 Oct 2026