Is there an easier run-swim-run time for Masters over 50?
Rule- Australia
- Surf Life Saving Australia
- Surf Sports Manual
- Masters
- Ages 30+
- 2026/27
- Competitors
Yes, for some Over 50 Masters. Masters competitors over the age of 50 who wish only to compete in Masters competition must hold an SLSA Bronze Medallion and a current Bronze Medallion proficiency under SLSA Competition Eligibility Policy 5.04, except that they may have an extended run swim run time of 12 minutes. The Surf Sports Manual states this for Masters championship competition and for non-championship competitions.
The extended time does not requalify a member to be eligible to undertake Bronze Medallion patrol duties.
Added 24 Oct 2026