How many coaches and trainers can an OLA minor box team have on the bench?
Rule- Ontario
- Ontario Lacrosse Association
- Box lacrosse
- Minor box
- U9-U22
- 2026
- Coaches
Under OLA Regulation 7.2 (2026):
- Every team needs one properly certified head coach and one properly certified trainer, both registered.
- Minor Box: not more than three assistant coaches (five total bench personnel).
- A team may not begin a game without one head coach and one trainer. If one team's trainer is unavailable, the opposing trainer may agree to serve both teams on an emergency basis. Where an event has a professionally designated first aid service for all teams, the team trainer requirement is waived.
- Equipment managers, floor assistants and similar staff may not occupy the bench area but may be positioned nearby, no closer than 4 metres to the bench.
- All bench personnel must be listed on the official game record.
- Penalty for ineligible bench personnel (OR 7.1): a team fine of up to $2,000.00 and a head coach suspension of up to four games.
- Only one certified trainer is allowed on the bench at a time.
Source: https://www.ontariolacrosse.com/s/OLA-Regulations-2026.pdf
Added 25 Oct 2026