Can athletes wear jewelry or religious headwear?
Rule- USA
- NFHS
- High school
- Grades 9-12 (ages 14-18)
- NFHS rules
- Track and field
- 2027 season
- Coaches
Jewelry: yes. The NFHS removed the ban on jewelry in track and field and cross country in 2015 (Rules 4-3-3 and 9-6-3), because it ordinarily presents little risk of injury. Coaches and athletes are still responsible for not wearing items that take away from the integrity of the sport. Wearing a medical alert with the alert visible is encouraged.
Religious headwear: permitted, and no prior authorization is needed (clarified in 2022).
Athletes must still wear a legal school uniform. The top and bottom no longer have to be traditional track tops and bottoms (2025 editorial change to 4-3-1b).
Added 21 Oct 2026