How many overs must and can each player bowl in a T20 (20-over) match?
Rule- Perth and Peel, WA
- WA Cricket
- MJCC Stage 2
- Year 6-7 Boys
- Year 8-9 Girls
- MCC Laws
- 2026/27
- Coaches
Stage 2 Match Day Rules 6.2:
- 10 players or fewer: every player, including the wicketkeepers, must bowl at least 2 overs.
- 11 players: 9 players bowl 2 overs each and 2 players bowl 1 over each.
- Order of overs: no player other than the designated second wicketkeeper may bowl more than 2 overs until all other players, excluding the first wicketkeeper, have bowled their minimum of 2 overs. The second wicketkeeper may bowl up to 3 overs before taking over the gloves.
- Maximum: 4 overs per bowler. Coaches must make sure different players get the chance to bowl 4 overs, and all players are encouraged to bowl every match.
Bowlers should bowl a roughly equal number of overs per match across the season.
Added 22 Oct 2026