Is body-checking allowed in U11 games?
Rule- Canada
- Hockey Canada
- Minor hockey
- U11
- Playing Rules 2026-2028
- 2026-27
- Coaches
No. Rule 7.3 of the Hockey Canada Playing Rules 2026-2028 applies in divisions of U13 and below (which includes U11), in female hockey, and in any other divisions approved by a Member of Hockey Canada. In those divisions, a player who intentionally body-checks, bumps, shoves or pushes an opponent receives a Minor penalty, with a Major and Game Misconduct possible depending on the degree of violence.
Only incidental contact between two opposing players in pursuit of the puck, going in the same direction, is not penalized, if the referee judges it to be incidental.
Updated 25 Oct 2026