Can an athlete with a brace, soft cast or hard cast take part in stunts?
Rule- Canada
- Cheer Canada
- All Star cheer
- Safety rules
- IASF 2025-28
- 2026-27
- Coaches
Under the IASF Cheer Rules 2025-28 (general rule 10):
- Supports, braces and soft casts that are unaltered from the manufacturer's original design do not need extra padding.
- Supports, braces and soft casts that have been altered from the manufacturer's original design must be padded with closed-cell, slow-recovery foam padding no less than one-half inch thick if the participant is involved in stunts, pyramids or tosses.
- A participant wearing a hard cast (for example fibreglass or plaster) or a walking boot must not be involved in stunts, pyramids, tumbling or tosses.
- Medical bracelets are allowed provided they are taped to the body.
Source: https://www.iasfworlds.net/wp-content/uploads/2024/11/iasf_rules_cheer_25-28_final.pdf
Added 25 Oct 2026