Can I caddie for two players at once?
Rule- South Africa
- The R&A
- Golf RSA
- Rules of Golf 2023 edition
- Club golf
- All ages
- 2026
- Caddies
Yes, two or more players may share a caddie. When something you do causes a Rules issue, it's decided like this:
- If you acted on the specific instruction of one of the players, the action counts as taken for that player.
- If no one specifically told you to do it, it counts as taken for the player whose ball was involved.
- If no one directed it and no player's ball was involved, all the players sharing you get the penalty.
The other way round, a player may have only one caddie at a time. They may change caddies during a round, but not temporarily just to get advice from the new caddie. Penalty for having more than one caddie at once: two strokes (loss of hole in match play) for each hole where it happens.
The Committee may have a Local Rule that bans, requires or restricts caddies in a competition.
Source: Rules of Golf (2023), Rule 10.3a.
Added 22 Oct 2026